Vinkkejä rokkifestareille – muista ainakin nämä, kun lähdet festarimatkalle

Musiikkifestivaalit kuuluvat monen suomalaisen kesään kuin nenä päähän. Joillekin ne ovat suomipopfestareita tai jazz-tapahtumia, mutta suurelle osalle kansasta maistuu vähän raskaampi musiikki. Tällöin suunnataan kaikkien kanssafanittajien kanssa rockfestareille. Siellä saa nauttia mieleisestään musiikista, nauttia festaritunnelmasta sekä pomppia ja tanssia yömyöhään Suomen yöttömässä yössä. Aina festarireissua tehdessä on hyvä muistaa joitakin pointteja, joilla reissusta tulee mahdollisimman onnistunut ja kämmeiltä vältytään. Tähän artikkeliin on koottu neuvoja onnistuneeseen festarireissuun. Nämä kannattaa lukea huolellisesti läpi, sillä mikä tahansa niistä saattaa olla avain siihen, että festarisi sujuvat mutkatta eikä ongelmia synny turhaan.

1. Budjetoi tarkkaan äläkä elä yli varojesi

Vaikka freedomrahoitus antaakin lainaa erilaisiin tarpeisiin, kannattaa myös rahapuolen suunnitteluun käyttää hetki ennen tapahtumaa. Ennen festareille lähtöä kannattaa miettiä oma budjetti tarkkaan, ettei tule eläneeksi yli varojensa. Juhlahumussa voi helposti tulla tuhlailtua liikaa, mutta tämä on estettävissä yhdellä oikein helpolla konstilla: ota mukaan ainoastaan käteistä rahaa ja jätä kortti kotiin. Näin et voi tuhlata yhtään sen enempää kuin sinulla on.

2. Rokkikansakaan ei ole immuunia auringolle

Vaikka festarien huumassa olisikin helppo vain unohtaa kaikki muu paitsi festareiden iloinen sykkivä tunnelma, kannattaa kuitenkin pitää jalat sen verran maassa, että ottaa sen yhden hetken huolehtiakseen hyvinvoinnistaan ja levittää iholleen kerroksen suojaavaa aurinkovoidetta. Muista, ettei festarikansakaan ole immuunia auringonpolttamille, vaan ilman aurinkorasvaa mahdollisuudet palaa auringossa ovat suuret – etkä varmaan halua olla se tyyppi, joka erottuu kalmankalpeasta rokkikansasta palaneella punaisella hipiällään.

3. Suomen sääolosuhteet saattavat joskus yllättää

Jos olet elänyt koko elämäsi Suomessa, tiedät varmaan, että maamme sääolosuhteet ovat yhtä vaihtelevia kuin murrosikäisen teinin mieliala. Yhtenä hetkenä aurinkoinen keli voi hetkessä muuttua vesi- (tai pahimmassa tapauksessa räntä-) sateeksi. Tiedät siis, että pakatessa tällaiset mahdolliset muutokset kannattaa tosiaan ottaa huomioon. Esimerkiksi sadeviitta ei vie tilaa juuri ollenkaan, mutta pitää sinut kuivana ja lämpimänä kun kesäsade pääsee yllättämään. Kiität itseäsi myös myöhemmin kun olet muistanut pakata mukaan kumisaappaat – mikään ei ole ikävämpää kuin märät jalat.

4. Älä pakkaa mukaan mitään kiellettyä

Ei ole mikään salaisuus, että porteille kannattaa tulla hyvissä ajoin, jos mielii saada hyvät paikat suosikkikonsertistaan. Tämän lisäksi voi kuitenkin tehdä myös muuta sujuvoittaakseen lipuntarkastusta ja päästäkseen sisään festarialueelle mahdollisimman nopeasti. Ensinnäkin, ei kannata ottaa mukaan liikaa tavaraa – sen tarkastamisessa menee ikuisuus. Toiseksi, ota selvää säännöistä äläkä pakkaa mukaan mitään kiellettyä – joudut heittämään sen pois ja tukit lippujentarkastuksen, mikä ei varmasti ole kanssajuhlijoiden mieleen, ja hyvä paikka lavan edustalta menee sinultakin sivu suun.

5. Muista pitää huolta nestetasapainostasi

Tätä ei voi painottaa tarpeeksi: et ole immuuni myöskään nestehukalle: juo paljon! Vaikka juhlmahumussa saattaa tuntua siltä, että pärjää mainiosti, voi aurinko ja kuumuus hetkenä minä hyvänsä tehdä tepposet. Ja usko pois, et halua menettää tajuntaasi juuri ennen lempiartistisi esiintymistä – etkö mieluummin nauttisikin esityksestä täysin rinnoin? Tajunnan menetys on helposti ehkäistävissä nauttimalla vettä säännöllisin väliajoin.

Leave a Reply