Hulluimmat rokkikukot

Mikään musiikki ei ole muuttanut klassisen musiikin lisäksi yhtä paljon maailmaa kuin rockmusiikki. Rockin käsittämätön valtakausi kesti aina 50-luvun lopusta 90-luvun puoleen väliin saakka. Rock-kulttuuriin ovat aina kuuluneet erilaiset persoonat ja kuuluisuudet, mutta rock-maailma tietää lukuisan määrän myös erilaisia taiteilijoita, jotka ovat kohauttaneet omalla personallaan enemmän kuin tarpeeksi. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia tällaisia persoonia.

Lemmy Kilmister

Lemmy oli kenties kaikkein uskomattomin rokkari, joka saatuaan potkut Hawkwind-yhtyeestä, perusti ikonisen Motörhead-bändin. Lemmy käytti elämänsä aikana käsittämättömän määrän erilaisia huumeita, ja kuuluisa päivädieetti muodostui 40 savukkeesta ja Jack Daniels pullosta. Vaikka Lemmy käytti päihteitä elämänsä aikana enemmän kuin kukaan täysijärkinen muusikko, on hänen uransa vertaansa vailla. Lemmyyn kulminoituu sex, drugs- ja rock ’n roll-elämäntyyli, sillä Lemmy väitti kaataneensa elämänsä aikana peräti 1000 naista.

Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis eli The Killer potkii edelleen eteenpäin vahvana hänen kunnioittavasta 82 vuoden iästä huolimatta. Jerry Lewis on erityisen suosittu esiintyjä johtuen hänen räjähtävästä lavapresenssistä, mutta vielä enemmän hän on jäänyt ihmisten muistiin yksityiselämänsä takia. Holtittoman päihteidenkäytön lisäksi Lewis on ollut naimisissa seitsemän kertaa, pidätetty lukuisia kertoja, joista kuuluisin oli aseen kanssa heiluminen Elviksen Gracelandin ulkopuolella. Lewisin aserakkaus on mennyt jopa niin pitkällä, että hän on tuonut aseitaan jopa omille keikoilleen ja lavalle, tosin vain show-mielessä.

John Bonham

Nykypäivänä rock-maailma on muuttunut sen verran kesyksi, että jos käytetty iphone lentäisi hotellin ikkunasta, aiheuttaisi se valtavan mediakohun. Toista oli ennen! Led Zeppelinin John Bonham aloitti hotellihuoneiden tuhoamisperinteen, jonka lisäksi hän niitti surullista kuuluisuutta ahdisteltuaan bändäriä seksuaalisesti kalalla. Bonhamilla oli tapana ajaa hotellien auloihin suoraan moottoripyörällä. Alkoholin ja naisten kyllästämä elämä sai kuitenkin lopun Bonhamin ollessa vasta 32 vuotias.

Keith Richards

Rolling Stonesin Keith Richards on tullut kuuluisaksi niin naisista, kuin myös huumeiden käytöstä. Kaikkein kuuluisin Richardsin toilailu oli kuitenkin kuolleen isänsä tuhkien vetäminen sieraimiinsa, jota Richards perusteli mielenkiinnolla.

Rock elää edelleen

Rockmusiikki ei ole suinkaan kuollut, vaan se elää vahvaa uutta tuloa, josta on kiittäminen vanhoja legendoja.

Leave a Reply