Esittelyssä rockin historian suurimmat nimet

Jokaisella meistä on varmasti ainakin yksi lempikappale tai hyvä muisto rock-musiikin ääreltä. Rock on yksi suosituimmista musiikkityyleistä jopa kansainvälisellä tasolla, ja Suomestakin löytyy monia rock-musiikille omistautuneita radiokanavia.

Mutta mikä on rock-musiikin historia, ja ketkä ovat suurimmat rock ’n ’roll -tähdet ikinä? Parhaimmuuden tai suuruuden määrittelee toki jokainen itse, mutta esimerkiksi myydyt levyt ja keikkakiertueiden määrä antaa oman näkökulman siihen, ketkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat ja suurimmat nimet rock -maailmassa.

Mitä on rock?

Jotta voidaan tarkastella rockin maailmaa ja sen suurimpia tähtiä, on ensin määriteltävä, mitä rock tarkoittaa. Rockilla tarkoitetaan tässä artikkelissa musiikkia – rock voi kuitenkin tarkoittaa myös esimerkiksi elämäntyyliä, ulkonäköä tai henkilön persoonallista pukeutumistyyliä. Jos rock-tyylinen pukeutuminen kiinnostaa, voi www.sambla.fi -sivustosta olla apua, jotta shoppailukierros olisi täydellinen.

Rock-musiikilla on erikoinen tausta. Nykyään monet suosituimmista artisteista ja bändeistä, kuten Coldplay, Linkin Park, Paramore, Green Day ja Metallica, löytyvät monen ihmisen soittolistalta ja hitit tunnistavat kaikki. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin – rock -musiikki on ollut alkuaikoinaan vain pienen yleisön suosima tyylilaji. Hieman yllättävästikin, gospel- ja blues olivat yhdet tärkeimmistä rock ’n’ roll -musiikin vaikuttajista. Elvis oli tietenkin ensimmäinen iso artisti, joka esitti rockia. Siitä alkaen rock-musiikki on inspiroinut monia eri moderneja musiikkityylejä.

Rockin kuninkaat ja kuningattaret – rockin historian TOP 4 suurinta nimeä

 • 1. Elvis

Rockista, tai saatikka sen historiasta, ei voi puhua mainitsematta Elvistä. Elvis, oikealta nimeltään Elvis Presley vaikutti rockin alkuaikoina ja edesauttoi sitä, että rockista tuli suosittu musiikkityyli. Elvis on edelleen huippuluokan artisti, sillä hän pitää ennätystä listaykköskappaleiden osalta. Elvis aloitti musiikin tekemisen 50-luvulla Memphisissä.

Elviksen kuuluisimmat kappaleet:

 • Jailhouse Rock
 • Can’t Help Falling In Love
 • Heartbreak Hotel
 • 2. The Beatles

The Beatles edustaa selkeästi rockin pehmeämpää ja helposti lähestyttävämpää puolta. The Beatles on maailman tunnetuin yhtye. The Beatlesin kulta-aikaa oli 1960-luku, jolloin The Beatles levytti ja toi ulos monia ikivihreitä kappaleita, jotka olivat huippusuosittuja jo hetki ilmestymisensä jälkeen.

The Beatlesin jäseniin kuuluivat esimerkiksi John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Star. Beatlesin kuuluisimpia kappaleita ovat:

 • Let It Be
 • Yesterday
 • Hey Jude
 • 3. Queen

Queen on Freddie Mercuryn luotsaama bändi, joka oli aktiivisimmillaan 1970- ja 1980-luvulla. Seuraavalla vuosikymmenellä, 1990-luvulla, bändin keulahahmo Freddie Mercury menehtyi AIDS-sairauteen. Yhtye on ollut aktiivinen sen jälkeen vielä 2010-luvullakin, laulajanaan Adam Lambert.

Queen on yhtyeen elinaikana julkaissut kymmeniä ja kymmeniä hittejä, jotka soivat radiossa edelleen. Queenin kuuluisimpia kappaleita ovat:

 • Bohemian Rhapsody
 • We Are The Champions
 • Another One Bites The Dust
 • 4. Metallica

Metallica on yhtye, joka pompahtaa useimpien mieleen silloin, kun pitää mainita rock-yhtye. Se johtuu ehkä yhtyeen edustamasta tyylisuunnasta: Metallica on aina soittanut sitä hieman raskaampaa rockia. Metallica on antanut maailmalle myös monia klassikoita, joita erityisesti raskaamman musiikin fanit jaksavat yhä kuunnella.

Metallica-yhtyeeseen on matkan varrella kuulunut monia eri nimiä, mutta tunnetuimmat jäsenet ovat ehdottomasti James Hetfield Lars Ulrich. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat:

 • Enter Sandman
 • Unforgiven
 • Master of Puppets

Leave a Reply